Gezonde worteltaart
Worteltaart met minder suiker
Ingrediënten
- 5 eieren
- 2 rijpe bananen geprakt
- 200 ml zonnebloemolie
- 100 gram dadels zonder pit in stukjes
- 100 gram bloem
- 2 tl vanille extract
- 50 gram speltmeel
- 50 gram boekweitmeel
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 1 mespunt zout
- 100 gram walnoten
- 400 gram wortels schoongemaakt en geraspt
- 400 gram roomkaas light voor de topping
- 75 gram boter voor de topping
- 150 gram poedersuiker voor de topping
- handje walnoten ter decoratie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren, olie en vanille met een mixer in een kom.
- Zeef de meel en het bakpoeder en schep door het eimengsel samen met het speltmeel en boekweitmeel. Voeg ook het zout en de kaneel toe en schep erdoor.
- Schep nu de wortels, dadels, geprakte bananen en walnoten door het beslag.
- Voeg het beslag in een broodbakblik en bak in ongeveer 60 minuten gaar.
- Voor de topping mix je de boter, roomkaas en poedersuiker tot een romige frosting.
- Serveer de worteltaart met de frosting en decoreer met walnoten.
Notities
Tip: vries een aantal plakjes in.