/
/
Gezonde worteltaart

Gezonde worteltaart

 

Gezonde worteltaart

Worteltaart met minder suiker
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 5 eieren
  • 2 rijpe bananen geprakt
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 100 gram dadels zonder pit in stukjes
  • 100 gram bloem
  • 2 tl vanille extract
  • 50 gram speltmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 mespunt zout
  • 100 gram walnoten
  • 400 gram wortels schoongemaakt en geraspt
  • 400 gram roomkaas light voor de topping
  • 75 gram boter voor de topping
  • 150 gram poedersuiker voor de topping
  • handje walnoten ter decoratie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de eieren, olie en vanille met een mixer in een kom.
  • Zeef de meel en het bakpoeder en schep door het eimengsel samen met het speltmeel en boekweitmeel. Voeg ook het zout en de kaneel toe en schep erdoor.
  • Schep nu de wortels, dadels, geprakte bananen en walnoten door het beslag.
  • Voeg het beslag in een broodbakblik en bak in ongeveer 60 minuten gaar.
  • Voor de topping mix je de boter, roomkaas en poedersuiker tot een romige frosting.
  • Serveer de worteltaart met de frosting en decoreer met walnoten.

Notities

Tip: vries een aantal plakjes in.
Trefwoord gezond, minder suiker, ontbijt

Deel:

Meer recepten

  Roerbakken is een makkelijke manier om meer groenten te eten. Vis of kip, groenten, (bloemkool)rijst en wat kruiden en zo heb je in een

  Tomatensoep met een verrassende smaak

Stuur een bericht