Gezonde worteltaart

Worteltaart met minder suiker
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 5 eieren
  • 2 rijpe bananen geprakt
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 100 gram dadels zonder pit in stukjes
  • 100 gram bloem
  • 2 tl vanille extract
  • 50 gram speltmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 mespunt zout
  • 100 gram walnoten
  • 400 gram wortels schoongemaakt en geraspt
  • 400 gram roomkaas light voor de topping
  • 75 gram boter voor de topping
  • 150 gram poedersuiker voor de topping
  • handje walnoten ter decoratie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de eieren, olie en vanille met een mixer in een kom.
  • Zeef de meel en het bakpoeder en schep door het eimengsel samen met het speltmeel en boekweitmeel. Voeg ook het zout en de kaneel toe en schep erdoor.
  • Schep nu de wortels, dadels, geprakte bananen en walnoten door het beslag.
  • Voeg het beslag in een broodbakblik en bak in ongeveer 60 minuten gaar.
  • Voor de topping mix je de boter, roomkaas en poedersuiker tot een romige frosting.
  • Serveer de worteltaart met de frosting en decoreer met walnoten.

Notities

Tip: vries een aantal plakjes in.
Trefwoord gezond, minder suiker, ontbijt