Tomaten-Pastinaak soep
Tomatensoep met een verrassende smaak
Equipment
- 1 Staafmixer
Ingrediënten
- 1 pastinaak geschild
- 1 courgette
- 7 grote tomaten
- 1 grote ui
- 1 prei
- 1/2 liter water
- 1 groentebouillonblokje
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snuf zout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- klein blikje tomatenpuree
Instructies
- Was alle groenten en snijd ze in blokjes. Snijd de prei doormidden, was deze goed en snijd in ringen.
- Verwarm een beetje olijfolie in een hoge pan en fruit de ui hierin.
- Voeg de rest van de groenten (behalve de prei) en het blikje tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.
- Voeg dan het water, bouillonblokje en de kruiden toe en zet het vuur hoog.
- Zet het vuur laag wanneer de soep kookt en laat het 20 minuten pruttelen. Voeg nu ook de prei toe. Roer de soep af en toe om.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Serveer in kommen en druppel er nog een beetje olijfolie overheen.
Notities
Boordevol vitamines!