Tomaten-Pastinaak soep

Tomatensoep met een verrassende smaak
Keuken Hollands
Porties 4

Equipment

  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 pastinaak geschild
  • 1 courgette
  • 7 grote tomaten
  • 1 grote ui
  • 1 prei
  • 1/2 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snuf zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • klein blikje tomatenpuree

Instructies
 

  • Was alle groenten en snijd ze in blokjes. Snijd de prei doormidden, was deze goed en snijd in ringen.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een hoge pan en fruit de ui hierin.
  • Voeg de rest van de groenten (behalve de prei) en het blikje tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg dan het water, bouillonblokje en de kruiden toe en zet het vuur hoog.
  • Zet het vuur laag wanneer de soep kookt en laat het 20 minuten pruttelen. Voeg nu ook de prei toe. Roer de soep af en toe om.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Serveer in kommen en druppel er nog een beetje olijfolie overheen.

Notities

Boordevol vitamines! 
Trefwoord diner, gezond, groente, vegan

Deel:

Meer recepten

  Roerbakken is een makkelijke manier om meer groenten te eten. Vis of kip, groenten, (bloemkool)rijst en wat kruiden en zo heb je in een

Stuur een bericht