/
/
Tomaten-Pastinaak soep

Tomaten-Pastinaak soep

 

Tomaten-Pastinaak soep

Tomatensoep met een verrassende smaak
Keuken Hollands
Porties 4

Equipment

  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 pastinaak geschild
  • 1 courgette
  • 7 grote tomaten
  • 1 grote ui
  • 1 prei
  • 1/2 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snuf zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • klein blikje tomatenpuree

Instructies
 

  • Was alle groenten en snijd ze in blokjes. Snijd de prei doormidden, was deze goed en snijd in ringen.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een hoge pan en fruit de ui hierin.
  • Voeg de rest van de groenten (behalve de prei) en het blikje tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg dan het water, bouillonblokje en de kruiden toe en zet het vuur hoog.
  • Zet het vuur laag wanneer de soep kookt en laat het 20 minuten pruttelen. Voeg nu ook de prei toe. Roer de soep af en toe om.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Serveer in kommen en druppel er nog een beetje olijfolie overheen.

Notities

Boordevol vitamines! 
Trefwoord diner, gezond, groente, vegan

Deel:

Meer recepten

Zuppa alla contadina

  Deze stevige soep is perfect voor koude dagen. Zuppa alla contadina betekent boerensoep. Het is een vullende soep vol met vitamines en plantaardige eiwitten.

De Halve Marathon van Egmond

De halve van Egmond is een wedstrijd waarvan ik dacht hem nooit te lopen. Al dat geploeter door dat zand met misschien wel forse tegenwind

Stuur een bericht