roerbak met garnalen

Roerbakken is een makkelijke manier om meer groenten te eten. Vis of kip, groenten, (bloemkool)rijst en wat kruiden en zo heb je in een handomdraai een voedzame, gezonde maaltijd.
Keuken Japans
Porties 2

Equipment

  • 1 wokpan

Ingrediënten
  

  • 250 gram garnalen
  • 1 bakje wakame
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 aubergine in stukjes
  • 2 tomaten in stukjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 1 teen knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Pers de knoflook en meng met de sojasaus. Leg de garnalen in de marinade. Laat ze het liefste een uurtje staan in de koelkast.
  • Snijd de uiteinden van de sperziebonen weg en kook de sperziebonen beetgaar.
  • Fruit de ui in een wok. Bak daarna de garnalen aan.
  • Nu mogen ook alle andere groenten erbij worden toegevoegd, behalve de sperziebonen. Kruid alles met de kerrie- en gemberpoeder. Wanneer de groenten gaar zijn, mogen ook de sperziebonen en wakame erbij.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe en bak nog 3 minuten mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Notities

Blijft er nog wat over van de maaltijd? Gebruik het dan voor de lunch van morgen!
Trefwoord diner, gezond, koolhydraatarm

Deel:

Meer recepten

  Tomatensoep met een verrassende smaak

Stuur een bericht