/
/
Crespelle (gevulde pannenkoeken)

Crespelle (gevulde pannenkoeken)

 

Crespelle (gevulde pannenkoeken)

Dit heerlijke recept kost wel een beetje tijd qua voorbereiding (45 minuten) maar het is de moeite zeker waard!
Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Equipment

  • 1 ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 150 gram bloem
  • 4 eieren
  • 4 el olijfolie
  • 225 ml melk
  • 450 gram diepvriesspinazie (fijngesneden)
  • 1/2 courgette
  • 1 kleine ui
  • 3 takjes tijm
  • 250 gram zachte ricotta
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 500 ml melk
  • 1 el tomatenpuree
  • snuf zout en peper
  • snuf noodmuskaat

Instructies
 

  • Verwarm de spinazie volgens gebruiksaanwijzing en laat het weer afkoelen.
  • Voor het beslag de bloem in een kom doen met een flinke snuf zout. 3 eieren en 2el olijfolie erdoor roeren en al kloppend met een garde de melk beetje bij beetje toevoegen. Het beslag moet dik vloeibaar en vooral glad zijn. 30 minuten laten staan om de bloem te laten wellen.
  • Gedurende de tijd de spinazie uitdrukken, de courgette en de ui in kleine stukjes snijden en de tijm tegen de groeirichting in afritsen.
  • De spinazie, courgette, ui en tijm mengen met de ricotta, 1 ei en 50 gram Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout, peper en noodmuskaat.
  • Voor de saus de boter in een pannetje laten smelten. De bloem erdoor roeren en mooi geel laten worden. Al roerend de melk langzaam toevoegen. De saus op middelhoog vuur verwarmen totdat het kookt. Wel steeds blijven roeren om niets op de bodem te laten aanzetten. De tomatensaus en 50 gram Parmezaanse kaas erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
  • Terug naar het beslag; in een koekenpan een klein beetje olijfolie heet laten worden. Met een opscheplepel een beetje beslag in laten lopen en de koekenpan net zolang zwenken totdat de hele bodem bedekt is. Bak net zolang de bovenkant niet meer vloeibaar is en draai hem dan om. Uit de koekenpan laten glijden en van het overige beslag de rest van de pannenkoeken maken (ongeveer 8). Maak ze niet te dik.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Een rechthoekige ovenschaal uit de kast halen. Bestrijk een pannenkoek met het spinaziemengsel, rol hem op en leg hem in de schaal. Doe dit ook bij de overige pannenkoeken.
  • Tot slot de saus erover gieten en de schaal in de oven schuiven, circa 30 minuten.

Notities

Serveer de Crespelle eventueel met nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas erover.
Trefwoord diner, gezond, vegetarisch

Deel:

Meer recepten

Zuppa alla contadina

  Deze stevige soep is perfect voor koude dagen. Zuppa alla contadina betekent boerensoep. Het is een vullende soep vol met vitamines en plantaardige eiwitten.

De Halve Marathon van Egmond

De halve van Egmond is een wedstrijd waarvan ik dacht hem nooit te lopen. Al dat geploeter door dat zand met misschien wel forse tegenwind

Stuur een bericht