Spinazie pannenkoeken
Een gezonde lunch zonder brood.
Voorbereidingstijd 15 min
Gang Lunch
Keuken Hollands
Porties 1
Equipment
- 1 Blender
Ingrediënten
- 90 gram spinazie
- 2 eieren
- 190 ml melk
- 100 gram volkoren speltmeel
- peper en zout naar smaak
- 1 el olijfolie
- roomkaas voor het beleg
- gerookte zalm voor het beleg
- kerstomaatjes voor het beleg
- fijngesneden rode ui voor het beleg
Instructies
- Meng de eieren, spinazie en melk in een blender.
- Meng daarna het meel beetje bij beetje door het eierenmengsel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bak nu de pannenkoekjes; verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten gaar.
- Laat de pannenkoekjes even afkoelen en smeer er daarna roomkaas op.
- Verdeel de gerookte zalm, kerstomaatjes en rode ui over de roomkaas
- Rol de pannenkoekjes voorzichtig op.
Notities
Deze lunch is gemakkelijk mee te nemen door ze in te rollen in aluminiumfolie.
Trefwoord gezond, koolhydraatarm, lunch, makkelijk