/
/
Spinazie Pannenkoeken

Spinazie Pannenkoeken

 

Spinazie pannenkoeken

Een gezonde lunch zonder brood.
Voorbereidingstijd 15 min
Gang Lunch
Keuken Hollands
Porties 1

Equipment

  • 1 Blender

Ingrediënten
  

  • 90 gram spinazie
  • 2 eieren
  • 190 ml melk
  • 100 gram volkoren speltmeel
  • peper en zout naar smaak
  • 1 el olijfolie
  • roomkaas voor het beleg
  • gerookte zalm voor het beleg
  • kerstomaatjes voor het beleg
  • fijngesneden rode ui voor het beleg

Instructies
 

  • Meng de eieren, spinazie en melk in een blender.
  • Meng daarna het meel beetje bij beetje door het eierenmengsel.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak nu de pannenkoekjes; verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten gaar.
  • Laat de pannenkoekjes even afkoelen en smeer er daarna roomkaas op.
  • Verdeel de gerookte zalm, kerstomaatjes en rode ui over de roomkaas
  • Rol de pannenkoekjes voorzichtig op.

Notities

Deze lunch is gemakkelijk mee te nemen door ze in te rollen in aluminiumfolie. 
Trefwoord gezond, koolhydraatarm, lunch, makkelijk

Deel:

Meer recepten

Zuppa alla contadina

  Deze stevige soep is perfect voor koude dagen. Zuppa alla contadina betekent boerensoep. Het is een vullende soep vol met vitamines en plantaardige eiwitten.

De Halve Marathon van Egmond

De halve van Egmond is een wedstrijd waarvan ik dacht hem nooit te lopen. Al dat geploeter door dat zand met misschien wel forse tegenwind

Stuur een bericht