/
/
Bananenbrood

Bananenbrood

 

Bananenbrood

Ideaal als tussendoortje voor het sporten.
Gang Tussendoortje
Keuken Hollands
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 200 gram volkoren spelt meel
  • 75 gram boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 100 gram bruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 200 gram Griekse yoghurt halfvol of vol
  • 2 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 75 gram pure chocolade in stukjes
  • 1 handje walnoten of granola voor de topping

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden. Vet een bakblik in en bestuif hem met bloem.
  • Mix de volkoren meel, boekweitmeel, bakpoeder en koekkruiden in een kom.
  • Klop de 2 eieren met de suiker in een andere kom. Voeg daarna de Griekse yoghurt, vanille suiker en geprakte bananen toe.
  • Mix dan de droge en de natte ingrediënten door elkaar. Voeg als laatste de pure chocolade toe en meng luchtig.
  • Giet het beslag in een vorm. Als topping kan je nog wat granola of walnoten gebruiken.
  • Bak het bananenbrood 40 minuten in de oven. Dek het af met aluminiumfolie (zodat de topping niet te donker wordt) en bak nog eens 15 minuten.

Notities

Tip: Je kunt de plakken ook invriezen. Makkelijk om mee te
pakken als je ergens naartoe moet reizen.
Trefwoord minder suiker, sportrecept

Deel:

Meer recepten

  Roerbakken is een makkelijke manier om meer groenten te eten. Vis of kip, groenten, (bloemkool)rijst en wat kruiden en zo heb je in een

  Tomatensoep met een verrassende smaak

Stuur een bericht