Bananenbrood
Ideaal als tussendoortje voor het sporten.
Ingrediënten
- 200 gram volkoren spelt meel
- 75 gram boekweitmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl koekkruiden
- 100 gram bruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
- 200 gram Griekse yoghurt halfvol of vol
- 2 eieren
- 3 rijpe bananen
- 75 gram pure chocolade in stukjes
- 1 handje walnoten of granola voor de topping
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden. Vet een bakblik in en bestuif hem met bloem.
- Mix de volkoren meel, boekweitmeel, bakpoeder en koekkruiden in een kom.
- Klop de 2 eieren met de suiker in een andere kom. Voeg daarna de Griekse yoghurt, vanille suiker en geprakte bananen toe.
- Mix dan de droge en de natte ingrediënten door elkaar. Voeg als laatste de pure chocolade toe en meng luchtig.
- Giet het beslag in een vorm. Als topping kan je nog wat granola of walnoten gebruiken.
- Bak het bananenbrood 40 minuten in de oven. Dek het af met aluminiumfolie (zodat de topping niet te donker wordt) en bak nog eens 15 minuten.
Notities
Tip: Je kunt de plakken ook invriezen. Makkelijk om mee te
pakken als je ergens naartoe moet reizen.
pakken als je ergens naartoe moet reizen.