Bananenbrood

Ideaal als tussendoortje voor het sporten.
Gang Tussendoortje
Keuken Hollands
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 200 gram volkoren spelt meel
  • 75 gram boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 100 gram bruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 200 gram Griekse yoghurt halfvol of vol
  • 2 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 75 gram pure chocolade in stukjes
  • 1 handje walnoten of granola voor de topping

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden. Vet een bakblik in en bestuif hem met bloem.
  • Mix de volkoren meel, boekweitmeel, bakpoeder en koekkruiden in een kom.
  • Klop de 2 eieren met de suiker in een andere kom. Voeg daarna de Griekse yoghurt, vanille suiker en geprakte bananen toe.
  • Mix dan de droge en de natte ingrediënten door elkaar. Voeg als laatste de pure chocolade toe en meng luchtig.
  • Giet het beslag in een vorm. Als topping kan je nog wat granola of walnoten gebruiken.
  • Bak het bananenbrood 40 minuten in de oven. Dek het af met aluminiumfolie (zodat de topping niet te donker wordt) en bak nog eens 15 minuten.

Notities

Tip: Je kunt de plakken ook invriezen. Makkelijk om mee te
pakken als je ergens naartoe moet reizen.
Trefwoord minder suiker, sportrecept