carpaccio pasta salade met ei
Heerlijke salade met pasta. Ideaal na het sporten om je koolhydraten en eiwitten aan te vullen.
Ingrediënten
- 100 gram kleine pasta liefst volkoren
- 100 gram carpaccio
- 2 el pijnboompitten
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 2 eieren hard gekookt
- 100 gram rucola
- 10 kerstomaatjes gehalveerd
- 1 el pesto
- 2 el citroensap voor de dressing
- 4 el olijfolie extra vierge voor de dressing
- 2 el basilicumazijn voor de dressing
- 1 el honing voor de dressing
- snuf zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de pasta ''al dente" zoals op de verpakking beschreven. Schep er een eetlepel pesto en een eetlepel olijfolie door en laat afkoelen.
- Roer de rucola door de afgekoelde pasta.
- Maak nu de borden op; eerst het pasta/rucola mengsel, daar de carpaccio bovenop, dan de kerstomaatjes en pijnboompitten en als laatste het ei.
- Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en druppel over het gerecht. Breng op smaak met peper en zout.
- Strooi de geraspte kaas erover en buon apetito!
Notities
Liever koolhydraatarm? Laat dan de pasta achterwege.