carpaccio pasta salade

carpaccio pasta salade met ei

Heerlijke salade met pasta. Ideaal na het sporten om je koolhydraten en eiwitten aan te vullen.
Gang Lunch
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 100 gram kleine pasta liefst volkoren
  • 100 gram carpaccio
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 eieren hard gekookt
  • 100 gram rucola
  • 10 kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 el pesto
  • 2 el citroensap voor de dressing
  • 4 el olijfolie extra vierge voor de dressing
  • 2 el basilicumazijn voor de dressing
  • 1 el honing voor de dressing
  • snuf zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Kook de pasta ''al dente" zoals op de verpakking beschreven. Schep er een eetlepel pesto en een eetlepel olijfolie door en laat afkoelen.
  • Roer de rucola door de afgekoelde pasta.
  • Maak nu de borden op; eerst het pasta/rucola mengsel, daar de carpaccio bovenop, dan de kerstomaatjes en pijnboompitten en als laatste het ei.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en druppel over het gerecht. Breng op smaak met peper en zout.
  • Strooi de geraspte kaas erover en buon apetito!

Notities

Liever koolhydraatarm? Laat dan de pasta achterwege.
Trefwoord gezond, salade, snel klaar