carpaccio pasta salade

carpaccio pasta salade
carpaccio pasta salade

carpaccio pasta salade met ei

Heerlijke salade met pasta. Ideaal na het sporten om je koolhydraten en eiwitten aan te vullen.
Gang Lunch
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 100 gram kleine pasta liefst volkoren
  • 100 gram carpaccio
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 eieren hard gekookt
  • 100 gram rucola
  • 10 kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 el pesto
  • 2 el citroensap voor de dressing
  • 4 el olijfolie extra vierge voor de dressing
  • 2 el basilicumazijn voor de dressing
  • 1 el honing voor de dressing
  • snuf zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Kook de pasta ''al dente" zoals op de verpakking beschreven. Schep er een eetlepel pesto en een eetlepel olijfolie door en laat afkoelen.
  • Roer de rucola door de afgekoelde pasta.
  • Maak nu de borden op; eerst het pasta/rucola mengsel, daar de carpaccio bovenop, dan de kerstomaatjes en pijnboompitten en als laatste het ei.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en druppel over het gerecht. Breng op smaak met peper en zout.
  • Strooi de geraspte kaas erover en buon apetito!

Notities

Liever koolhydraatarm? Laat dan de pasta achterwege.
Trefwoord gezond, salade, snel klaar

Deel:

Meer recepten

Mijn eerste marathon

Het is alweer een tijd geleden dat ik mijn laatste blog heb geschreven maar ik heb een goede reden om er weer eentje te schrijven;