Gezonde groene soep

Vitamine soep

Soep boordevol vitamines
Gang diner, Soep
Keuken Hollands
Porties 2

Equipment

  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 prei in dunne ringen
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 stronk broccoli in stukjes
  • 1 zoete aardappel geschild en in stukjes
  • 1 wortel geschild en ik stukjes
  • 1 courgette in plakjes
  • 100 gram doperwten ontdooit
  • 1 el olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper
  • 1/2 bosje bieslook fijngeknipt

Instructies
 

  • Fruit de ui, prei en knoflook in een soeppan.
  • Schep de broccoli stronk, wortel en zoete aardappel erdoor.
  • Giet er 1 liter kokend water bij, verkruimel het bouillonblokje erin en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 minuten pruttelen
  • Voeg de broccoli roosjes, courgette en erwten toe en kook ze 5 minuten mee.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in kommen en strooi er bieslook overheen. Druppel eventueel wat extra olijfolie erover.

Notities

Je kunt er eventueel wat kookroom aan toe voegen (zie foto).
Ook lekker met een beetje geraspte geitenkaas als topping.
Trefwoord diner, gezond, lunch, vegan