/
/
Kalkoen stoofpotje

Kalkoen stoofpotje

 

Stoofvlees

Kalkoen stoofpotje

Authentiek Italiaans stoofgerecht
Gang diner
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 750 gram kalkoen stoofvlees
  • 2 eetlepels olijfolie of kokosolie
  • 1 ui versnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 wortels
  • 1 takje rozemarijn
  • 1/2 bouillonblokje
  • snuf peper
  • snuf zeezout naar smaak
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 3 tomaten in blokjes
  • 250 ml tomatensaus

Instructies
 

  • Schil de wortels en snij deze in schijfjes. Verwarm een beetje kokosolie in een stoofpan en fruit de ui, de wortels en een teen geperste knoflook. Voeg het stoofvlees toe en laat heel even sudderen.
  • Dan mag de rest in de pan: de tomatensaus, de tomaten in blokjes gesneden, het takje rozemarijn, het bouillonblokje, een beetje kaneel, peper en zout. Even op hoog vuur, als het begint te koken mag de deksel op de pan en het vuur laag. Laat het stoofvlees minstens twee uur sudderen met af en toe roeren.
  • Na twee uur ziet het er waterig uit. Dan gaat de deksel van de pan en laat het stoofpotje op laag vuur sudderen totdat het water is verdwenen. Roer af en toe om.

Notities

Lekker met polenta en een gemengde salade.
Trefwoord diner, koolhydraatarm, vleesgerecht

Deel:

Meer recepten

Zuppa alla contadina

  Deze stevige soep is perfect voor koude dagen. Zuppa alla contadina betekent boerensoep. Het is een vullende soep vol met vitamines en plantaardige eiwitten.

De Halve Marathon van Egmond

De halve van Egmond is een wedstrijd waarvan ik dacht hem nooit te lopen. Al dat geploeter door dat zand met misschien wel forse tegenwind

Stuur een bericht