Kalkoen stoofpotje
Authentiek Italiaans stoofgerecht
Ingrediënten
- 750 gram kalkoen stoofvlees
- 2 eetlepels olijfolie of kokosolie
- 1 ui versnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 2 wortels
- 1 takje rozemarijn
- 1/2 bouillonblokje
- snuf peper
- snuf zeezout naar smaak
- 1/2 theelepel kaneel
- 3 tomaten in blokjes
- 250 ml tomatensaus
Instructies
- Schil de wortels en snij deze in schijfjes. Verwarm een beetje kokosolie in een stoofpan en fruit de ui, de wortels en een teen geperste knoflook. Voeg het stoofvlees toe en laat heel even sudderen.
- Dan mag de rest in de pan: de tomatensaus, de tomaten in blokjes gesneden, het takje rozemarijn, het bouillonblokje, een beetje kaneel, peper en zout. Even op hoog vuur, als het begint te koken mag de deksel op de pan en het vuur laag. Laat het stoofvlees minstens twee uur sudderen met af en toe roeren.
- Na twee uur ziet het er waterig uit. Dan gaat de deksel van de pan en laat het stoofpotje op laag vuur sudderen totdat het water is verdwenen. Roer af en toe om.
Notities
Lekker met polenta en een gemengde salade.