/
/
Kalkoen stoofpotje

Kalkoen stoofpotje

 

Stoofvlees

Kalkoen stoofpotje

Authentiek Italiaans stoofgerecht
Gang diner
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 750 gram kalkoen stoofvlees
  • 2 eetlepels olijfolie of kokosolie
  • 1 ui versnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 wortels
  • 1 takje rozemarijn
  • 1/2 bouillonblokje
  • snuf peper
  • snuf zeezout naar smaak
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 3 tomaten in blokjes
  • 250 ml tomatensaus

Instructies
 

  • Schil de wortels en snij deze in schijfjes. Verwarm een beetje kokosolie in een stoofpan en fruit de ui, de wortels en een teen geperste knoflook. Voeg het stoofvlees toe en laat heel even sudderen.
  • Dan mag de rest in de pan: de tomatensaus, de tomaten in blokjes gesneden, het takje rozemarijn, het bouillonblokje, een beetje kaneel, peper en zout. Even op hoog vuur, als het begint te koken mag de deksel op de pan en het vuur laag. Laat het stoofvlees minstens twee uur sudderen met af en toe roeren.
  • Na twee uur ziet het er waterig uit. Dan gaat de deksel van de pan en laat het stoofpotje op laag vuur sudderen totdat het water is verdwenen. Roer af en toe om.

Notities

Lekker met polenta en een gemengde salade.
Trefwoord diner, koolhydraatarm, vleesgerecht

Deel:

Meer recepten

  Roerbakken is een makkelijke manier om meer groenten te eten. Vis of kip, groenten, (bloemkool)rijst en wat kruiden en zo heb je in een

  Tomatensoep met een verrassende smaak

Stuur een bericht