Lasagne met spinazie en paddenstoelen
Ben je vegetarisch? Dan is dit recept echt een aanrader! Oh en ook voor de vlees liefhebbers is dit gerecht verrassend lekker! 🤗Een heerlijke lasagne met spinazie en bospaddestoelen.
Equipment
- 1 ovenschaal
Ingrediënten
- 1 ui fijngesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 600 gram spinazie gewassen
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 250 gram paddenstoelenmix
- 8 verse lasagnebladen
- 60 gram boter
- 50 gram bloem
- 800 ml melk
- snuf nootmuskaat
- peper en zout
- 75 gram belegen geitenkaas (of Parmezaanse kaas) geraspt
- 1 ei
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 3 el olijfolie om in te bakken/in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat het gaar worden op laag vuur.
- Was de paddenstoelen en snijd ze in stukken. Laat ze in een andere koekenpan gaar worden door ze te bakken in olijfolie. Laat de paddenstoelen daarna uitlekken in een vergiet.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg ze toe aan de spinazie.
- Laat voor de bechamelsaus de boter smelten in een pannetjes. Voeg de bloem erbij en roer goed met een garde. Voeg de melk toe en roer goed door. Verwarm op hoog vuur, steeds roerend zodat niks op de bodem gaat aanzetten.
- Wanneer de saus kookt mag het vuur uit. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Meng de geitenkaas erbij en kluts als laatste een eitje door de saus.
- Vet een ovenschaal in. Begin dan eerst met de lasagnebladen. Gebruik er 2 per laag. Op de lasagnebladen leg je eerst 1/4 van de spinazie, daarna 1/4 van de paddenstoelen en als laatste een beetje bechamelsaus. Ga zo door totdat je 4 lagen hebt gedaan. Als laatste de bechamelsaus en verdeel de Parmezaanse kaas eroverheen.
- Bak de lasagne gaar in 25 minuten.
- Serveer met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.