ovenschotel zoete aardappel met vis
Mijn advies is om ten minste 1 keer per week vis te eten. Met dit recept heb je in een handomdraai een heerlijk gezond visgerecht.
Equipment
- 1 ovenschaal
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappels
- 300 gram kabeljauwfilets
- 1 prei
- 2 el milde olijfolie
- 1 klontje boter
- 1 el limoensap
- 100 ml crème fraise
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 1 tl kerriepoeder
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven op 190 graden.
- Schil de zoete aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze in weinig water gaar.
- Snijd de prei doormidden en was deze goed. Snijd de prei in ringen.
- Verwarm een beetje olijfolie in een kleine koekenpan en bak hierin de prei met een beetje kerrie, zout en peper.
- Vet een ovenschaal in. Stamp de zoete aardappels en roer er een klontje boter en een beetje kerriepoeder door. Maak de puree eventueel wat smeuïger door er een beetje water aan toe te voegen. Verdeel de zoete aardappel puree over de ovenschaal en verdeel daarop de prei.
- Wrijf de vis in met limoensap, zout en peper en leg de kabeljauw op de prei.
- Roer een snuf kerriepoeder door de crème fraise en bestrijk de vis ermee. Bestrooi met Parmezaanse kaas en laat de vis in 15 minuten gaar worden in de oven.