Quinoa/carpaccio salade

Vandaag staat er een salade met quinoa op het menu. Wist je dat quinoa super gezond is? Het bevat geen gluten en is rijk aan eiwit, vezels, vitaminen en diverse mineralen zoals magnesium. Een goede reden om quinoa wekelijks in je voedingspatroon toe te passen.Aan deze salade is nog eens extra eiwit aan toegevoegd zoals ei en carpaccio.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Lunch
Keuken Mediterraan
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 2 handen rucola
  • 1/4 komkommer in stukjes gesneden
  • 5 kerstomaatjes gehalveerd
  • 75 gram quinoa
  • 50 gram carpaccio
  • 1 ei gekookt
  • 25 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 bosui in dunne ringen
  • 1 el olijfolie voor de dressing
  • 1 el basilicum azijn voor de dressing
  • 1 el citroensap voor de dressing
  • snuf peper naar smaak
  • snuf zout naar smaak

Instructies
 

  • Kook de quinoa als op de verpakking en laat afkoelen.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • Meng de quinoa met de groenten. Verdeel de carpaccio, het ei, de Parmezaanse kaas en de dressing eroverheen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Trefwoord eiwitrijk, gezond, lunch