Rode linzen/Tomatensoep
Een heerlijk vullende soep.
Equipment
- 1 Staafmixer
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 500 gram tomaten in parten
- 1/2 prei
- 1 liter water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 el olijfolie
- 350 gram rode linzen
- 1 takje verse tijm
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en de knoflook ongeveer 3 minuten in olijfolie. Voeg de tomaten in parten toe en bak een paar minuten mee.
- Maak de prei schoon en snijd in ringen. Voeg toe aan de tomaten.
- Rits de tijm af en voeg toe samen met de tomatenpuree. Roer even door.
- Voeg het water toe en het bouillonblokje en doe de deksel op de pan. Wacht tot de soep kookt.
- Spoel ondertussen de rode linzen af.
- Wanneer de soep kookt, mogen de rode linzen erbij. Laat nu de soep op zacht vuur ongeveer 20 minuten koken. Roer af en toe om.
- Controleer na 20 minuten of de linzen gaar zijn. Pureer daarna de soep tot het gewenste structuur.
- Breng op smaak met zout en peper.