Rode linzen/Tomatensoep

Een heerlijk vullende soep.
Gang diner
Keuken Hollands
Porties 4

Equipment

  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 500 gram tomaten in parten
  • 1/2 prei
  • 1 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • 350 gram rode linzen
  • 1 takje verse tijm
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en de knoflook ongeveer 3 minuten in olijfolie. Voeg de tomaten in parten toe en bak een paar minuten mee.
  • Maak de prei schoon en snijd in ringen. Voeg toe aan de tomaten.
  • Rits de tijm af en voeg toe samen met de tomatenpuree. Roer even door.
  • Voeg het water toe en het bouillonblokje en doe de deksel op de pan. Wacht tot de soep kookt.
  • Spoel ondertussen de rode linzen af.
  • Wanneer de soep kookt, mogen de rode linzen erbij. Laat nu de soep op zacht vuur ongeveer 20 minuten koken. Roer af en toe om.
  • Controleer na 20 minuten of de linzen gaar zijn. Pureer daarna de soep tot het gewenste structuur.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Trefwoord diner, gezond, vegetarisch