/
/
Rode linzen/Tomaten­soep

Rode linzen/Tomaten­soep

Rode linzen/Tomatensoep

Een heerlijk vullende soep.
Gang diner
Keuken Hollands
Porties 4

Equipment

  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 500 gram tomaten in parten
  • 1/2 prei
  • 1 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • 350 gram rode linzen
  • 1 takje verse tijm
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en de knoflook ongeveer 3 minuten in olijfolie. Voeg de tomaten in parten toe en bak een paar minuten mee.
  • Maak de prei schoon en snijd in ringen. Voeg toe aan de tomaten.
  • Rits de tijm af en voeg toe samen met de tomatenpuree. Roer even door.
  • Voeg het water toe en het bouillonblokje en doe de deksel op de pan. Wacht tot de soep kookt.
  • Spoel ondertussen de rode linzen af.
  • Wanneer de soep kookt, mogen de rode linzen erbij. Laat nu de soep op zacht vuur ongeveer 20 minuten koken. Roer af en toe om.
  • Controleer na 20 minuten of de linzen gaar zijn. Pureer daarna de soep tot het gewenste structuur.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Trefwoord diner, gezond, vegetarisch

Deel:

Meer recepten

Zuppa alla contadina

  Deze stevige soep is perfect voor koude dagen. Zuppa alla contadina betekent boerensoep. Het is een vullende soep vol met vitamines en plantaardige eiwitten.

Stuur een bericht