Spinazie pannenkoeken

Elke dag volkorenbrood met hartig of zoet beleg is dat gezond? Hier zijn de meningen over verdeeld, maar naar mijn idee niet. Er zijn talloze manieren om de broodmaaltijd te vervangen zoals soep met een omelet, een salade, rijst met groenten en kip of bijvoorbeeld deze spinazie pannenkoekjes. Moeilijk? Nee hoor, check dit recept; makkelijk én gezond en je kan de pannenkoekjes beleggen naar eigen smaak. Als je geluk hebt dan lusten je kids het ook nog 😄
Voorbereidingstijd 15 minuten
Gang Lunch
Keuken Hollands
Porties 1

Equipment

  • 1 Blender

Ingrediënten
  

  • 90 gram spinazie
  • 2 eieren
  • 190 ml melk
  • 100 gram volkoren speltmeel
  • peper en zout naar smaak
  • 1 el olijfolie
  • roomkaas voor het beleg
  • gerookte zalm voor het beleg
  • kerstomaatjes voor het beleg
  • fijngesneden rode ui voor het beleg

Instructies
 

  • Meng de eieren, spinazie en melk in een blender.
  • Meng daarna het meel beetje bij beetje door het eierenmengsel.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak nu de pannenkoekjes; verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten gaar.
  • Laat de pannenkoekjes even afkoelen en smeer er daarna roomkaas op.
  • Verdeel de gerookte zalm, kerstomaatjes en rode ui over de roomkaas
  • Rol de pannenkoekjes voorzichtig op.

Notities

Deze lunch is gemakkelijk mee te nemen door ze in te rollen in aluminiumfolie. 
Trefwoord gezond, koolhydraatarm, lunch, makkelijk