Tiramisu op een bordje

Tiramisu

Het lekkerste toetje dat er bestaat
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 6

Equipment

  • 1 kleine ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 500 gram mascarpone
  • 5 eieren alleen het eigeel
  • 5 el suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 citroen schoongemaakt en geraspt
  • 2 pakken lange vingers
  • 300 ml sterke koffie afgekoeld
  • 1 scheut likeur optioneel
  • cacao

Instructies
 

  • Breng water aan de kook in een pan en zet daar een passende kom in.
  • Hou de kom vast met een ovenhandschoen en mix het eigeel met de suiker tot het wittig wordt. Haal de kom van het kokende water.
  • Giet het eimengsel in een andere kom en mix met de mascarpone, vanille suiker en de schil van de citroen.
  • Giet de afgekoelde koffie in een diep bord. En giet er eventueel een scheutje likeur bij.
  • Nu begin je met de lagen: doop de lange vingers in de koffie en leg ze met de suikerkant naar beneden in de ovenschaal. Ik doop meestal elke lange vinger ongeveer 5 seconden in de koffie. Giet 1/3 van de mascarpone crème eroverheen en herhaal de stappen nog 2 keer.
  • Strooi er cacao overheen en leg de schaal minimaal 2 uur in de koelkast.

Notities

Gebruik voor een grotere hoeveelheid 7 eieren en 750 gram mascarpone. Eet binnen 2 dagen op, maar dat moet geen probleem zijn...
Let op: de eieren zijn au bain marie verwarmt en niet helemaal gaar waardoor dit recept minder geschikt is voor kinderen!
Trefwoord mascarpone, tiramisu, toetje