/
/
Tiramisu

Tiramisu

 

Tiramisu op een bordje

Tiramisu

Het lekkerste toetje dat er bestaat
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 6

Equipment

  • 1 kleine ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 500 gram mascarpone
  • 5 eieren alleen het eigeel
  • 5 el suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 citroen schoongemaakt en geraspt
  • 2 pakken lange vingers
  • 300 ml sterke koffie afgekoeld
  • 1 scheut likeur optioneel
  • cacao

Instructies
 

  • Breng water aan de kook in een pan en zet daar een passende kom in.
  • Hou de kom vast met een ovenhandschoen en mix het eigeel met de suiker tot het wittig wordt. Haal de kom van het kokende water.
  • Giet het eimengsel in een andere kom en mix met de mascarpone, vanille suiker en de schil van de citroen.
  • Giet de afgekoelde koffie in een diep bord. En giet er eventueel een scheutje likeur bij.
  • Nu begin je met de lagen: doop de lange vingers in de koffie en leg ze met de suikerkant naar beneden in de ovenschaal. Ik doop meestal elke lange vinger ongeveer 5 seconden in de koffie. Giet 1/3 van de mascarpone crème eroverheen en herhaal de stappen nog 2 keer.
  • Strooi er cacao overheen en leg de schaal minimaal 2 uur in de koelkast.

Notities

Gebruik voor een grotere hoeveelheid 7 eieren en 750 gram mascarpone. Eet binnen 2 dagen op, maar dat moet geen probleem zijn...
Let op: de eieren zijn au bain marie verwarmt en niet helemaal gaar waardoor dit recept minder geschikt is voor kinderen!
Trefwoord mascarpone, tiramisu, toetje

Deel:

Meer recepten

Zuppa alla contadina

  Deze stevige soep is perfect voor koude dagen. Zuppa alla contadina betekent boerensoep. Het is een vullende soep vol met vitamines en plantaardige eiwitten.

De Halve Marathon van Egmond

De halve van Egmond is een wedstrijd waarvan ik dacht hem nooit te lopen. Al dat geploeter door dat zand met misschien wel forse tegenwind

Stuur een bericht