Tiramisu
Het lekkerste toetje dat er bestaat
Equipment
- 1 kleine ovenschaal
Ingrediënten
- 500 gram mascarpone
- 5 eieren alleen het eigeel
- 5 el suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 citroen schoongemaakt en geraspt
- 2 pakken lange vingers
- 300 ml sterke koffie afgekoeld
- 1 scheut likeur optioneel
- cacao
Instructies
- Breng water aan de kook in een pan en zet daar een passende kom in.
- Hou de kom vast met een ovenhandschoen en mix het eigeel met de suiker tot het wittig wordt. Haal de kom van het kokende water.
- Giet het eimengsel in een andere kom en mix met de mascarpone, vanille suiker en de schil van de citroen.
- Giet de afgekoelde koffie in een diep bord. En giet er eventueel een scheutje likeur bij.
- Nu begin je met de lagen: doop de lange vingers in de koffie en leg ze met de suikerkant naar beneden in de ovenschaal. Ik doop meestal elke lange vinger ongeveer 5 seconden in de koffie. Giet 1/3 van de mascarpone crème eroverheen en herhaal de stappen nog 2 keer.
- Strooi er cacao overheen en leg de schaal minimaal 2 uur in de koelkast.
Notities
Gebruik voor een grotere hoeveelheid 7 eieren en 750 gram mascarpone. Eet binnen 2 dagen op, maar dat moet geen probleem zijn...
Let op: de eieren zijn au bain marie verwarmt en niet helemaal gaar waardoor dit recept minder geschikt is voor kinderen!