/
Wie is Annemieke
wie is

Annemieke

Ik ben Annemieke, gediplomeerd gewichtsconsulente (BGN) met specialisatie emotie-eten en sportvoedingsadviseur. Ik ben getrouwd en moeder van 3 energierijke jongens.

Gezonde voeding heeft niet altijd een rol gespeeld in mijn leven. Integendeel! Vroeger at ik als jonge meid heel slecht. Ik leefde zo ongeveer op brood en kaas. Verder at ik suiker…heel veel suiker! Daarbij speelden emoties vaak ook een rol. Dat ik nu cliënten mag begeleiden met het stop emotie eten traject vind ik bijzonder. Of het zo had moeten zijn. Zelf ben ik dol op chocolade maar ik kan nu een paar blokjes eten zonder dat de reep ‘opeens’ verdwenen is. Het gevoel van vrijheid rondom eten en de energie die ik krijg van mijn eetpatroon gun ik iedereen!

Hardlopen hoort bij mijn leven en ik word daar erg gelukkig van. Mijn specialisatie voor sportvoedingsadviseur was dan ook een logische stap. Ik richt mij vooral op duursporters; hardlopers, wielrenners en triatleten. In April 2022 heb ik mijn diploma voor looptrainer behaald en combineer ik voedings- en trainingsadvies.

Mijn passies voor kinderen, hardlopen en gezonde voeding komen allemaal samen bij mijn Run Mommies Run programma. Toen ik zwanger was ben ik doorgegaan met hardlopen tot 28 weken heb zelfs nog een 5km wedstrijd gedaan met mijn zwangere buik. Daarna ben ik gaan wandelen en fietsen en zat een week voor de bevalling nog op de racefiets. Wanneer je fit bent, kun je de bevalling ook makkelijker aan is mijn ervaring. Het is mij 3 keer gelukt om weer op gewicht te komen na de zwangerschap zelfs na 20 kilo te zijn aangekomen. Rennen met mijn kindje in de runnerbuggy was een echt fantastische ervaring.

De Italiaanse keuken

Op mijn 20e emigreerde ik naar Italië en heb daar 13 jaar gewoond. Ik was nieuwsgierig naar de verschillende gerechten en keek vaak in de keuken van mijn schoonmoeder. Zo kreeg ik plezier in het bereiden van de verschillende Italiaanse maaltijden en hiermee is misschien wel de kiem van Annemieke’s FitPlan gelegd want mijn receptenbundel van toen gebruik ik nu voor mijn bedrijf.