Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Rode linzen/Tomatensoep
Een heerlijk vullende soep.
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
diner
Keuken
Hollands
Porties
4
Equipment
1 Staafmixer
Ingrediƫnten
1
ui
gesnipperd
2
tenen
knoflook
geperst
500
gram
tomaten
in parten
1/2
prei
1
liter
water
1
groentebouillonblokje
1
klein
blikje tomatenpuree
2
el
olijfolie
350
gram
rode linzen
1
takje
verse tijm
zout en peper
naar smaak
Instructies
Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en de knoflook ongeveer 3 minuten in olijfolie. Voeg de tomaten in parten toe en bak een paar minuten mee.
Maak de prei schoon en snijd in ringen. Voeg toe aan de tomaten.
Rits de tijm af en voeg toe samen met de tomatenpuree. Roer even door.
Voeg het water toe en het bouillonblokje en doe de deksel op de pan. Wacht tot de soep kookt.
Spoel ondertussen de rode linzen af.
Wanneer de soep kookt, mogen de rode linzen erbij. Laat nu de soep op zacht vuur ongeveer 20 minuten koken. Roer af en toe om.
Controleer na 20 minuten of de linzen gaar zijn. Pureer daarna de soep tot het gewenste structuur.
Breng op smaak met zout en peper.
Trefwoord
diner, gezond, vegetarisch