Zuppa alla contadina (boerensoep)
Deze stevige soep is perfect voor koude dagen. Zuppa alla contadina betekent boerensoep. Het is een vullende soep vol met vitamines en plantaardige eiwitten. Heerlijk na een dag hard werken of na een pittige training.
Equipment
- 1 Staafmixer
Ingrediënten
- 100 gram wortels schoongemaakt en in stukjes
- 2 uien versnipperd
- 1 teen knoflook
- 1 stengel bleekselderij in stukjes
- 1 prei schoongemaakt en in ringen
- 100 gram bonen uit een pot afgespoeld
- 125 gram doperwten ontdooit
- 20 gram geconcentreerde tomaat
- 1 bouillonblokje
- 600 ml water
- 2 el olijfolie
- paar takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 handje peterselie
- 1 snuf peper
- 1 tl zeezout
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de geperste knoflook.
- Meng de geconcentreerde tomaat erbij en roer even om. Daarna mag de bleekselderij, de wortel en de prei toegevoegd worden.
- Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erin.
- Maak de kruiden schoon. Rits de blaadjes van de tijm eraf en hak de peterselie fijn. De kruiden mogen bij de soep. De rozemarijn mag er in zijn geheel in.
- Breng de soep aan de kook en laat het 20 minuten sudderen op laag vuur.
- Haal het takje rozemarijn eruit en pureer de soep met de staafmixer. Dit hoeft niet helemaal glad, er mogen nog wat stukjes in blijven.
- Voeg nu de doperwten en bonen toe aan de soep en verwarm nog 10 minuten.
- Breng de soep op smaak met peper en zeezout.
- Verdeel de soep over de borden en rasp er eventueel wat geitenkaas overheen.
Notities
Ook lekker met geroosterd volkorenbrood.